wtorek, 23 marca 2010

Kolejna propozycja na Wielkanoc

Faszerowane jajka z pieczarkami.
Przepis:
3 jajka
4 większe pieczarki
koperek
2 łyżki śmietanki
trochę startego sera
sól, pieprz

Pieczarki umyj, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż dodając sól i pieprz. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtko do miseczki, dodaj pieczarki, koperek, starty ser i śmietankę. Wszystko wymieszaj i nafaszeruj jajka. Nagrzej piekarnik do 180 C, wstaw pieczarki i piecz przez ok. 10 minut.
!!! POLECAM !!!

Kuchnia Wielkanocna 2010

1 komentarz:

  1. Pyszne, kedyś często robiłam faszerowane jajka na różnego rodzaju imprezy domowe, pyszna jest to przekąska...

    OdpowiedzUsuń