niedziela, 21 marca 2010

Paluszki krabowe w cieście francuskim

Dawno zapomniane paluszki krabowe, leżące w zamrażalniku na pewno przydadzą się na szybką kolację.
Przepis znalazłam jakiś czas temu na tym blogu, teraz bardzo się przydał, super smakują z sosem czosnkowych.
Przepis:
opakowanie ciasta francuskiego
małe opakowanie paluszków krabowych
opakowanie szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
trochę startego żółtego sera

sos:
mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
szczypta soli
2 ząbki czosnku

Paluszki rozmrozić, szpinak podsmażyć na maśle tak, aby woda odparowała dodać czosnek sól i pieprz. Ciasto rozłożyć, posmarować szpinakiem, posypać serem i ułożyć paluszki krabowe. Zawinąć każdy osobno i położyć na blasze z papierem do pieczenia, można posmarować roztrzepanym jajkiem, ja o tym zapomniałam. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15 minut do zrumienienia.
!!! POLECAM !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz