na 12 babeczek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka wiórków kokosowych
2 jajka
120 g masła roztopionego
pół szklanki mleka
sok z połówki cytryny lub aromat cytrynowy
Polewa:
biała czekolada, roztopić w kąpieli wodnej
trochę wiórków kokosowych do posypania
Potrzebne będą dwie miski, w jednej mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre wlewamy do suchych i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 20 minut do zrumienienia się babeczek. Studzimy.
Babeczki puszyste, smaczne, moje dzieci je uwielbiają.
!!! SMACZNEGO!!!
Śliczne babeczki, postaram się je upiec, mój M. uwielbia kokos, ja troszkę mniej ;), ładnie Ci wyrosły...
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo,rewelacyjnie smakują właśnie z białą czekoladą.Ja uwielbiam kokos.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńcudne chmurkowe babeczki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie asieja.
OdpowiedzUsuń