środa, 24 marca 2010

Kokosowe babeczki pod białą chmurką

Przepis:
na 12 babeczek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka wiórków kokosowych
2 jajka
120 g masła roztopionego
pół szklanki mleka
sok z połówki cytryny lub aromat cytrynowy 
Polewa:
biała czekolada, roztopić w kąpieli wodnej
trochę wiórków kokosowych do posypania
Potrzebne będą dwie miski, w jednej mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre wlewamy do suchych i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 20 minut do zrumienienia się babeczek. Studzimy.
Babeczki puszyste, smaczne, moje dzieci je uwielbiają.
!!! SMACZNEGO!!!

4 komentarze:

  1. Śliczne babeczki, postaram się je upiec, mój M. uwielbia kokos, ja troszkę mniej ;), ładnie Ci wyrosły...

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam bardzo,rewelacyjnie smakują właśnie z białą czekoladą.Ja uwielbiam kokos.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. cudne chmurkowe babeczki :-)

    OdpowiedzUsuń