Babeczki fajnie wilgotne i cynamonowe, znikają w oka mgnieniu.
Przepis:
na około 9 babeczek
1 gruszka lub jabłko
1/2 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru
1 jajko
1 szklanka mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
Gruszkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub pokroić w kostkę. Do miski wlać olej, dodać cukier, jajko i wszystko roztrzepać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i gruszkę lub jabłko. Ciasto dokładnie wymieszać łyżką i napełnić nim foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec przez około 15 minut. Ostudzić. Sprawdziły się w podróży, smakowały nawet na drugi dzień. !!! POLECAM !!!
Jak tylko pojawią się sezonowe gruszki, chętnie upiekę Twoje pyszne babeczki, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń